Vertalingen Duits, Engels, Nederlands

Wat is een goede vertaling?

Vertalen is de kunst van het loslaten. Vaak hoor ik klanten zeggen: “Vertaling is toch vertaling? Waarom zijn er zulke grote prijsverschillen”? Zoals bij alle andere producten zijn er ook grote kwalitatieve verschillen tussen vertalingen. Een goede vertaler beheerst de kunst om de oorspronkelijke tekst los te laten en in de andere taal helemaal opnieuw te formuleren, waarbij de inhoud natuurlijk dezelfde blijft. Voor u als klant kan het moeilijk zijn een goede van een slechte vertaling te onderscheiden. Maar de lezer –uw klant- merkt dat wel. En dan gaat het niet alleen om taalfouten, maar soms worden bepaalde dingen in de andere taal op een hele andere manier gezegd. De tekst mag niet vertaald overkomen. Een goede VERtaling is een HERtaling. 

 

Hoe kiest u een goede vertaler?

Vertaler is in Nederland geen beschermd beroep. Iedereen mag een bordje in zijn voortuin zetten met daarop de tekst “vertaalbureau”. En niet iedere moedertaalspreker kan ook vertalen. Als dat wel zo was, hadden we geen vertaalopleidingen meer nodig. U kunt geluk hebben en een goede treffen, maar het kan ook anders uitpakken. De teksten op uw website en in uw brochures zijn uw visitekaartje naar uw klanten toe. Laat hun kwaliteit niet aan het toeval over en kies uw vertaler bewust:

  • Vraag naar werkervaring
  • Vraag naar opleiding (heeft die opleiding iets met talen of vertalen te maken?)
  • Vraag of de vertaler lid is van een beroepsvereniging voor vertalers (b.v. het NGTV)

Met Servicebureau THOTAAL maakt u een goede keuze. Wij vertalen uw documenten, brochures, websites, publicaties, verslagen, toespraken, lesmateriaal. Daarbij letten wij op consistente woordkeuze, d.w.z. dat dezelfde dingen altijd op dezelfde wijze worden benoemd. Zo ontstaat er geen verwarring bij uw klanten. Wat de onderwerpen betreft zijn wij van alle markten thuis en werken wij ons snel in nieuwe onderwerpen in. Bijzondere affiniteit hebben wij met de onderwijswereld.

Neem contact op

Thotaal Servicebureau,
Abraham ten Catestraat 19
7622 EG Borne 
Tel: 074 2670387
Email: info@thotaal.nl

Social