Servicebureau THOTAAL, opgericht in 1989, is begonnen als een klein vertaalbureau voor de talencombinatie Duits-Engels-Nederlands. In de loop der jaren zijn wij uitgegroeid tot een one-stop-shop voor uw internationale communicatie. Naast vertalingen bieden wij taaltrainingen zakelijk Duits en Engels aan, workshops taal en bedrijfscultuur, en schrijven wij uw teksten in alle drie de talen.  

Met Servicebureau THOTAAL kiest u voor de voordelen van kleinschaligheid. Dat betekent directe communicatielijnen, een persoonlijke benadering en gelijkblijvende kwaliteit. Uw documenten gaan niet door meerdere handen. Als er in enkele gevallen werk moet worden uitbesteed, werken we met ervaren en goed opgeleide vakmensen. 

De vrouw achter Servicebureau THOTAAL is Marita Tholey. Zij is taalkundige, vertaler, tekstschrijver en taaltrainer. Geboren in Duitsland, maar woont en werkt al meer dan 35 jaar in Nederland. Tijdens haar studie Engels, Frans en algemene taalwetenschap aan de Universiteit Saarbrücken in Duitsland verbleef zij enkele maanden voor studie in Engeland en later voor leerplanonderzoek in de Verenigde Staten. Naast negen jaar werkervaring als docente in het talenonderwijs en 18 jaar als leermiddelenconsulent, redacteur  en leerplanontwikkelaar heeft zij 25 jaar vertaalervaring met de talencombinatie Duits-Engels-Nederlands en daarbinnen alle vertaalrichtingen. In haar loopbaan heeft Marita Tholey vaak in internationale projecten gewerkt. Daarom weet zij als geen ander hoe traag communicatie in een vreemde taal kan verlopen, hoeveel misverstanden daardoor tot stand komen, en hoeveel projecten daardoor niet tot stand komen.

Lidmaatschappen

NGTV, Nederlands Genootschap van Tolken en Vertalers


VLLT, Vereniging van Leraren in Levende Talen


CRKBO

CRKBO, registratie als erkend taaltrainer voor het kort beroepsonderwijs


ONE-Twente, Het Ondernemersnetwerk voor ZZP’ers in Twente


MKB Twente


Neem contact op

Thotaal Servicebureau,
Abraham ten Catestraat 19
7622 EG Borne 
Tel: 074 2670387
Email: info@thotaal.nl

Social